# Aktuality

publikováno: 27.8.2023 ÁČKO BODY VE MŠECI NEVYVÁLČILO

Zápas s nově vytvořeným týmem,spojeným z klubů Mšece a Nového Strašecí, přinesl klasický derby zápas, který pro sebe nakonec rozhodl domácí tým.                               

                                                                                                                         
MŠEC - NOVÉ STRAŠECÍ        FK HŘEDLE
4.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů
 
2 : 1  ( 1: 0  )
 
branky: 27.min Jiří Kapek, 56.min Petr Kučera   -   60.min Jan Sláma - pok. kop
ŽK: 14. min Jan Čech, 51.min Jiří Kapek, 60.min Martin Klíma, 86.min Martin Krupička   -   11.min Jiří Pelc, 33.min David Mrázek, 50.min David Minařík, 60.min Jan Sláma, 86.min Denis Bechner
diváků:  195
rozhodčí: Jiří Petržela - Jakub Pejšaq, Jan Zíka
 

sestava Mšec - Nové Strašecí: Klíma - F. Skoupý (83.min Gregor), Neužil, J. Kapek, Trégr - Nováček (90.min +2 Trýb), Krupička, Sklenka, Čech (69.min Hartman) - Kučera, Svoboda (60.min L. Skoupý)

trenér: Jan Mrázek

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - T. Čuda, Mrázek, David Minařík, Pelc (39.min J. Vitner) - T. Vitner , Sláma, M. Vitner, Daniel Minařík (64.min Malecký) - Bechner, A. Vitner 

trenér: Jan Sklenář

 

Po domácím úspěšném vstupu do nového soutěžního ročníku proti Libušínu zajížděli zelenobílí k prvnímu regionálnímu derby do Mšece, kde na ně čekal před sezónou nově vytvořený tým, jenž vznikl spojením dvou kvalitních klubů - Mšece a Nového Strašecí. A protože i mšecko-strašecký tým získal v prvním kole – díky vydřené venkovní výhře na kladenském Slavoji – tři body, byl na Mšeckém pažitu k vidění souboj dvou vítězných celků z prvního kola ! Souboj ? Od prvních minut bylo zřejmé, kdo chce jít více za vítězstvím a kdo bude naopak tahat za kratší konec provazu ! Již v 5. minutě se po „žákovsky“ vhozeném autu FKH dostal do první příležitosti domácích Čech, jeho střela ale skončila jen nad brankou ! V minutě 10. si pohrál v křídelním prostoru se svými protihráči rychlonohý Nováček a Bečirovič měl plné ruce práce, aby si poradil se jeho střelou, která olízla spojnici branky ! V 15. minutě „nalil“ svojí rozehrávkou T. Čuda na své pasivní spoluhráče opět Nováčkovi a byl to opět Bečirovič, kdo musel i s pomocí tyče hned nadvakrát zasahovat ! Herní převahu domácích mohla utnout minuta 23., kdy se do přesného centru Dana Minaříka položil Bechner a hlavičkou orazítkoval tyč Klímovy svatně ! To ale bylo ze stany zelenobílých bohužel vše, co si dokázali během celé pětačtyřicetiminutovky vytvořit ! Do následného brejku dva na jednoho se naštěstí pro FKH zapojil i ofsajdový Svoboda, čímž zmařil možnost samostatného brejku pro Sklenku. Ve 25. minutě to byl opět domácí středopolař Sklenka, kdo z rohu šestnáctky ohrozil tvrdou přízemní ranou branku FKH. Jen o minutku později vyústil závar domácích, kterého se účastnili Nováček, Svoboda a Sklenka v rohový kop, ze kterého již udeřilo ! Přetažený rohový kop na zadní tyč vrátil na opačnou stranu branky osamocený Trégr a osamocený Kapek za přihlížení T. Vitnera a dalších dvou spoluhráčů otevřel hlavou účet utkání – 1:0 ! A nutno dodat, že zaslouženě ! Po vedoucí brance aktivita domácích mírně opadla, Neužil pálil ze standardky nad branku a další závar domácích skončil opět pouze na rohovém kopu ! Při velmi „úzké lavičce“ znamenalo ovšem komplikaci pro zelenobílé i zranění Pelce. Dvě minutky před koncem prvního dějství mohl ještě laxní vyběhnutí Klímy potrestat M. Vitner, Neužil byl ale u míče dříve, než-li tento mohl doputovat do opuštěné branky !

I úvod druhého dějství patřil domácím, kteří sice branku FKH přímo neohrožovali, ale vytvářeli si řadu standardních situací, ze kterých hrozili. Zelenobílí odpovídali pouze ojedinělými akcemi, střela M. Vitnera skončila v rukavicích Klímy, pokus Dav. Minaříka po standardce T. Vitnera nad brankou. V 56. minutě předvedli domácí rychlou, přímočarou akci po ose Svoboda – Skoupý, ne jehož precizní centr si naskočil osamocený Kučera a bylo to - 2:0 ! Dvoubrankové vedení a celkovou herní pohodu domácích utnula minuta 60., kdy po průnikové přihrávce A. Vitnera došlo v šestnáctce domácích k souboji mezi Kapkem a M. Vitnerem a hlavní arbitr ukázal na penaltový puntík - … ze kterého se Sláma nemýlil – 2:1 ! Hra domácích najednou ztratila „glanc“, nervozita ubrala domácím na herní jistotě a v jinak jednoznačném duelu se začaly objevovat i pasáže, kdy se domácí báli o výsledek. Zelenobílí ale bohužel nešli „štěstí naproti“, další vynucené střídání a záhy i svalové potíže T. Čudy poslaly hráče FKH místo do možného závěrečného tlaku „do deseti“, a i díky pasivitě dalších hráčů bylo po nadějích. Zkušené mužstvo domácích tak nejen kontrolovalo hru, ale vytvářelo si i další příležitosti – dvě střely Kučery byly opravdu nebezpečné ! V 82. minutě se po dalším rohu domácích ocitl v jasné gólovce zcela osamocený Kapek, hlavou ale trefil jen náruč připraveného „Javora“ ! A když v minutě 89. hlavičkoval nad branku i Skoupý, zůstal konečný výsledek takový, který určila minuta 60. A nic na tom nezměnilo ani tříminutové nastavení. Utkání rozhodoval velmi dobře rozhodčí Jiří Petržela, kterému na lajnách asistovali Jakub Pejša a Jan Zíka.

 

 Hlasy po utkání:

J. Sklenář:  V prvním poločase, jsme se po desíti oťukávacích minutách, moc nechytali. Soupeř byl o hodně více pohyblivější na obou stranách hřiště a dostával nás do úzkých. Navíc nás hodně zlobil Svoboda. Gól jsme však opět dostali ze standartky a znovu zcela zbytečně. Za celý první poločas jsme se dostali pouze k dvěma šancím, tyči Bechnera a zakončení Martina Vitnera, které Neužil vykopl z prázdné branky. Soupeř toho měl mnohem více včetně tyče. Druhý poločas jsme byli již o něco odvážnější, ale inkasovali jsme gól. Byl to čtvrtý gól ze čtyř inkasovaných v dané sezóně. Do hry nás vrátila rychlá odpověď z penalty, která z mého pohledu být neměla. Na druhou stranu nutno podotknout, že dvě minuty na to byla jasná penalta za faul na Dana Minaříka a tu rozhodčí neodpískal. Poté se hra začala kouskovat a přibývalo nervozity na obou stranách. I přesto se objevovaly zajímavé akce na obou stranách. Bohužel k tomu, abychom mohli nějak vystupňovat naše úsilí o vyrovnání chyběla lavička. Dva náhradnící jsou málo a to jde z větší části za mnou. Škoda, nějaký ten bod nebyl až tak vzdálený.

M. Sláma :  Zasloužené vítězství domácích, kteří byli jednoznačně lepším mužstvem – rozdíl byl na některých postech v hráčské kvalitě, v chuti zahrát si fotbal, v pohybu a v celkovém herním projevu. To bych se ale musel stále opakovat – nehrají nám kraje hřiště. A bránění standardních situací je doslova žalostné. Tolik k utkání. Bohužel, mám tu i další věci – je nepřípustné, aby jel „A“ tým na utkání ve 13 lidech / z toho se 4 dorostenci a u „B“ mužstva sedělo na lavici 5 nebo 6 náhradníků ! S Dominikem Raisem budu jednat osobně – musí se rozhodnout jestli fotbal nebo výlety. Více zde komentovat nehodlám.

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: Mšec - Nové Strašecí - FK Hředle

Foto 1