# Aktuality

publikováno: 10.6.2024 ÁČKO NEPŘEKROČILO SVŮJ STÍN - PROHRÁLO I S BRAŠKOVEM

   Po „libušínském výprasku“ přišlo na řadu loučení s krajskou I. B třídou v domácím prostředí Traverza arény ! Cílem zelenobílých bylo důstojné rozloučení se s vlastními fanoušky, kteří hráče FKH hojně podporovali i v době, kdy už byl „ortel“ sestupu mužstva dávno naplněn ! Soupeřem zelenobílých nebyl pouze kvalitní tým Braškova, ale i absence hned několika hráčů, které FKH kvůli zraněním a zdravotním problémům doprovázely prakticky po celou jarní část soutěže ! O důstojném loučení zelenobílých ale nemohla být řeč ani zdaleka !

.

                          

                                                                                                             
FK HŘEDLE                    SK BRAŠKOV
15.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů

1 : 4  ( 0 : 2 )  

branky: 71.min Daniel Minařík   -   2.min Matěj Hodousek, 20.min Matěj Hodousek, 50.min Josef Brodský, 75.min Jaroslav Korpa

ŽK: 

ČK: 

diváků: 90

rozhodčí: Miloš Stejskal - Roman Pomykáček, Vojtěch Braunšveig

delegát FA: Michal Chyba

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Sedláček, J. Vitner, David Minařík, Pelc - T. Vitner (69.min Brož), T. Čuda (85.min Somol), Sláma, D. Šmíd - Daniel Minařík, Hornof (46.min Malecký)

trenér: Josef Petráš

sestava SK Braškov: Vošmík - Bednář (56.min Bach), Veselý, Osvald, Urban - Zábranský, Brodský, Přichystal, Krovoza (85.min Vančata) - Hodousek, Lunger (62.min Korpa)

trenér: Martin Šalamoun

Ráz celému utkání dala již 2. minuta, kdy Zábranský našel v šestnáctce T. Vitnerem nepokrytého Hudouska, jenž neměl žádný problém uklidit míč za bezmocného Bečiroviče – 0:1 ! A oboustranně „bezstarostný“ fotbal pokračoval, bohužel, ze strany FKH byl „bezstarostný“ až příliš - ve 14. minutě sice mohli zelenobílí po rohovém kopu vyrovnat Slámou, jenže míč směřující do branky odvrátil na poslední chvíli jeden ze zadáků hostujícího mužstva. A tak udeřilo opět na druhé straně – ve 20. minutě si vyměnil Hudousek míč se svým spoluhráčem, naběhl si do zcela volného prostoru, jenž připomínal „dálnici“ a samostatný brejk s naprostým přehledem zakončil – 0:2 ! V rozmezí 28. – 30. minuty mohli hosté skórovat hned třikrát ! Hudousek po vysunutí Veselého ovšem hattrick odmítl, Lunger si z dorážky na výtečného „Javora“ rovněž nepřišel a za technickou střelou Brodského ze 14 metrů se mohl hředelský gólman jen ohlídnout, … ta ale naštěstí pro FKH jen o centimetry minula pravou tyč branky ! Domácí toho směrem dopředu příliš neukázali, výjimkou bylo individuální vysunutí J. Vitnera, jenž našel centrem nabíhajícího Hornofa, který poslal hlavičku jen do ochranné sítě nad brankou ! Braškovští byli v tomto směru mnohem, mnohem nebezpečnější – tutovku Krovozy z 39. minuty ale zlikvidoval „Javor“ a gólové hlavičky Brodského a opět Krovozy museli opravdu na poslední chvíli - rovněž hlavami - odvracet Sláma a záhy i Sedláček ! V závěru prvního dějství si ale slibné příležitosti vytvořili ještě i domácí, Sedláčkův solidní střelecký pokus po přihrávce Hornofa odvrátil obránce Osvald na roh a Pelcův lob z poslední minutky první půle sice chybně vyběhnuvšího Vošmíka přehodil, míč si ale místo v opuštěné brance nenašel !

   Dějství druhé se jen těžko hodnotí - Braškovští si na hřišti dělali, co chtěli a vytvářeli si takové množství gólovek, že to „rozum normálního fanouška“ ani nemohl pobírat ! Statičtí a hodně odevzdaní domácí hráči jen přihlíželi, jak se hosté baví fotbalem – a nutno dodat, že kdyby modrobílí dali jen zlomek svých šancí, tak by byl výsledek zcela jistě dvouciferný ! Hned v úvodu druhé půle se po megašancích Krovozy, Lungera a Zábranského prosadil až „exligista“ Brodský, jenž při zakončení využil svých zkušeností – 0:3 ! Další obrovská šance hostujícího Lungera skončila po akci Hudouska jen těsně vedle a tutovku Krovozy po sólu Zábranského zlikvidoval famózně Bečirovič ! Hrálo se prakticky na jednu branku a na hřišti nebyl snad ani jeden domácí hráč, jenž by s tím chtěl něco udělat – nebo na to prostě nebylo ! V 64. minutě zahodil velkou tutovku po akci Zábranského s Korpou i Brodský ! O minutku později vyrazil do šestnáctky FKH z vlastní poloviny Hudousek a Šmíd jej zastavil nedovoleně – pokutový kop Brodského ale „Javor“ skvěle vyrazil, čímž si řekl i pře inkasované branky o ocenění - hráč utkání ! A o pět minutek později bylo v Traverza aréně přece jen o něco veseleji, to když M. Malecký našel přesným centrem z křídelního prostoru na zadní tyči osamoceného Dana Minaříka, jen hlavou trefil přesně – 1:3 ! Radost zelenobílých ale trvala jen čtyři minuty, Brodský s Hudouskem si „zabagovali“ a před Bečirovičem zcela osamocený Korpa měl opravdu velmi lehkou úlohu – 1:4 ! V 76. minutě odmítl po akci Brodského opět hattrick aktivní Hudousek a s výtečnou finální přihrávkou Brodského si o tři minutky později neporadil v koncovce proti Bečirovičovi ani Krovoza ! Parádní fotbalový okamžik pak všem fanouškům v Traverza aréně přichystal Brodský, jenž si prošel během své kariéry pražskou Bohemkou či příbramskou Marilou – v 80. minutě využil svého přehledu, kdy viděl, že „Javor“ je hodně venku z branky a šedesátimetrovým nákopem z vlastní poloviny se jej snažil překonat, … od gólové radosti jej ale obralo břevno !! Obrovské megašance ovšem zahodili hráči Braškova i v závěrečné desetiminutovce. Krovoza, kterému nebylo v zápase dáno, si opět vylámal zuby na Bečirovičovi a Zábranský nepochopitelně přestřelil prázdnou branku po akci Hudouska snad ze čtyř metrů ! Závěrečný hvizd sudího Stejskala tak byl pro FKH vysvobozením !                        

    Utkání rozhodoval bezproblémově rozhodčí Miloš Stejskal, kterému na lajnách asistovali Roman Pomykáček a Vojtěch Braunšveig. Delegátem, utkání byl pan Michal Chyba.  

 

HLASY PO UTKÁNÍ:

Miroslav Sláma: Dnes není co hodnotit – jedním slovem ohromná ostuda, vždyť nebýt Javora, mohli jsme dostat deset i více branek ! Jestli si toto hráči neuvědomují nebo si to snad dokonce nedokážou ani připustit, … a ještě hledají příčiny někde jinde, tak to je hodně smutné ! Více není potřeba dnešní duel komentovat !   

 

Foto 1