# Aktuality

publikováno: 18.6.2024 ÁČKO SE S KRAJEM LOUČILO PROHROU

   K závěrečnému duelu v krajské I. B třídě, který již neměl vůbec žádný vliv na skutečnost, že se obě mužstva budou v následující sezóně potkávat o soutěž níž v rámci rakovnického okresního přeboru, zajížděli zelenobílí jako jasně nejhorší tým jarní části soutěže do Zavidova, kde mohli porovnat síly se soupeřem, jenž bude v příští sezóně zcela jistě patřit k favoritům okresního přeboru a jenž bude současně usilovat i o návrat do krajské soutěže!  

 

                                                                                                        

FC 05 ZAVIDOV                        FK HŘEDLE
14.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů
 
1 : 0  ( 0 : 0  )

                    

branky: 55.min Lukáš Kapoun
ŽK: 7.min Patrik Vitner, 53.min Denis Matějka, 81.min Martin Horvát  -  7.min Adam Vitner, 51.min Tomáš Vitner, 63.min Denis Bechner
diváků:  245
rozhodčí: Martin Nový - Stanislav Laštovička, Martin Šteberl
delegát FA:  
 

sestava FC 05 Zavidov: Dunaj - Jelínek, P. Vitner, Šmíd, Diepold (84.min Klouček) - Kapoun, Matějka (70.min Horvát), Itner, Tran Quang (80.min Těšínský) - Šíma, Křivohlavý

trenér: Daniel Devera

sestava FK Hředle: Bečirovič - Čuda (61.min Malecký), J. Vitner, David Minařík, Sedláček (84.min Hornof) - T. Vitner, Sláma, Kolář (73.min D. Šmíd), Daniel Minařík- A. Vitner, Bechner (80.min Smutný)

trenér: Josef Petráš

 

 

   První dějství bylo poměrně vyrovnané, hrálo se převážně mezi šestnáctkami a gólovky k vidění prakticky vůbec nebyly. Kromě několika střel ze střední vzdálenosti, které neměly rovněž gólové parametry, tak zaujalo pouze přečíslení domácích hráčů tři na jednoho, a protože i s ním naložili zavidovští hráči prachbídně, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

   A v podobném duchu se odehrávalo před solidní diváckou kulisou i dějství druhé, pouze s tím rozdílem, že v minutě 55. přetavili domácí svoji křídelní akci - zakončenou nekompromisní ranou Kapouna - v rozhodující gól – 1:0 ! Od 60. minuty měli domácí díky lepší kondici více ze hry, svoji mírnou převahu ale proměnili pouze v několik nebezpečných střel, které si ale buď nenašly cíl mezi tyčemi nebo je vyrazil připravený Bečirovič ! V závěrečné desetiminutovce se zelenobílí „vymáčkli“ z posledních sil a snažili se o vyrovnání, gólovou příležitost si ale dokázat nevytvořili – domácí tak nejtěsnější vítězství uhájili !   

    Utkání rozhodoval s chybami, které ale neměly vliv na konečný výsledek, rozhodčí Martin Nový, kterému na lajnách asistovali Stanislav Laštovička a Martin Šteberl.

Hlasy po utkání:

M. Sláma :Dnešní duel jsem využil zejména k tomu, abychom si před utkáním vyjasnili některé nepříjemné záležitosti. Věřím, že si z toho hráči vezmou alespoň něco k srdci, jiná cesta není ….. . Teď už bude záležet jen a jen na nich. Jinak k zápasu – konečně jsme se sešli v lepší sestavě, než-li tomu bylo v průběhu celého jara a v prvním dějství jsme ukázali, že jsme fotbal hrát úplně nezapomněli. Celé první dějství bylo hodně vyrovnané a prakticky i bez šancí, obrany obou mužstev byly výrazně lepší útoků, hrálo se tak převážně mezi šestnáctkami. Ve druhé půli již měli o něco více ze hry domácí – a já doufám, že někteří naši hráči pochopili – proč tomu tak bylo. „Více sil“ pak přetavil Zavidov v jedinou branku utkání, která rozhodla. Jinak nám právě tento duel názorně ukázal, na čem je potřeba před novou sezónou stavět. Pro mě to bylo skvělé „modelové“ utkání.    

fotogalerie od Davida Svobody: FC 05 Zavidov - FK Hředle

Foto 1