# Aktuality

publikováno: 25.9.2023 DALŠÍ OSTUDNÁ PROHRA ÁČKA - TENTOKRÁTE NA KLADNĚ

   Po těžce vybojovaném domácím vítězství nad Vraným zajížděli zelenobílí netradičně v sobotu dopoledne do Kladna, kde premiérově poměřili síly s tamním Slavojem. S ohledem na dosavadní výsledky a na postavení obou mužstev v tabulce bylo všem jasné, že šlo podobně jako ve Lhotě o duel o „pomyslných šest bodů“ ! A podobně jako ve Lhotě předvedli zelenobílí tragický, trapný, nedisciplinovaný, chaotický, prostě ostudný výkon, po kterém si z Kladna odvezli pět branek - … a  to mohli být ještě rádi !

                           

                                                                                                                           
FC SLAVOJ KLADNO                FK HŘEDLE
8.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů
 
5 : 1  ( 2 : 0  )
 
branky: 11.min Tomáš Abrham, 15.min Michal Zieber - pok. kop, 55.min David Hrubý, 56.min Martin Kaválek, 66.min Zdeněk Kolbaba   -   75.min Jan Sláma - pok. kop
ŽK: 46.min Lukáš Houha, 51.min David Hrubý   -   1.min David Minařík, 44.min Ondřej
diváků:  67
rozhodčí: Petr Tvaroh - Miroslav Vlk, Jiří Šebela
delegát FA: Václav Mitáš
 

sestava FC Slavoj Kladno: Kolumbič - Senko, Houha, Vašek (60.min Kovář), Rouček (75.min Máj) - Kolbaba (75.min Vašák), Abrhám (81.min Nový), Zieber, Hrubý, Zlata (46.min Richter) - Kaválek

trenér: Pavel Caizl

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Pelc, Mrázek, David Minařík (64.min Hladký),Rais (56.min J. Vitner) - T. Vitner (56.min Malecký), M. Vitner, Sláma, Sedláček - Bechner (64.min Brož), T. Čuda

trenér: Jan Sklenář

   Od prvních minut vlétli sebevědomí domácí hráči na zoufale zakřiknuté a chaoticky bránící hráče FKH a 15 minut jim stačilo k tomu, aby utkání rozhodli. Již v 6. minutě olízla střela jednoho z hráčů Slavoje břevno hředelské branky. V minutě 11. pláchl již poněkolikáté na levé straně Kolbaba Raisovi a jeho centr zúročil po zpětné hlavičce svých osamocených spoluhráčů dorážející Abrham – 1:0 ! V minutě 15. fauloval v šestnáctce zcela zbytečně Mrázek a Zieber se z pokutového kopu nemýlil – 2:0 ! V minutě 19. to byl opět hředeslký stoper, kdo svojí hrubkou poslal do samostatného brejku na Bečiroviče Abrhama, Javor ale potvrdil svoje kvality ! Katastrofální vstup Poddžbánských do utkání vlil na domácí kopačky pohodu a ti i nadále na hřišti dominovali, a zatímco zelenobílí zmateně pobíhali po hřišti, a někteří vypadali, jakoby byli na hřišti poprvé, domácí se fotbalem bavili ! Od 30. minuty hráli domácí již pouze to, co potřebovali - a tak bylo k vidění i několik málo okamžiků ze strany zelenobílých, které stály za zaznamenání. Střela T. Vitnera po akci Slámy s T. Čudou skončila po teči pouze na rohovém kopu, hlavička Slámy jen těsně minula tyč domácí branky a pokus Sedláčka přehodit domácího gólmana skončila v náruči Kolumbiče ! Domácí ovšem po každé akci FKH zahrozili velmi rychlým brejkem s výbornou přechodovou fází, hned několikrát tak bylo k vidění přečíslení čtyři na dva nebo pět na tři – naštěstí pro FKH bez gólového efektu, … a když už jednou míč v brance skončil, bylo to z ofsajdu !

   Ten, kdo očekával, že se zelenobílí při své „sobotní formě“ pokusí ve druhém dějství o zázrak, musel být víc než zklamán, úvodní standardka Bechnera z velmi dobré pozice - po faulu na pronikajícího Sedláčka - skončila pouze ve zdi soupeře, … a pak už to byl opět soupeř, kdo úřadoval ! V 51. minutě prověřil střelou ze střední vzdálenosti Bečirovičovu pozornost Richter. V 55. minutě ukázal Raisovi „záda“ křídelní útočník, Dav. Minařík celou akci na rohový kop neodvrátil a přetažený centr na zadní tyč usměrnil do branky opět zcela osamocený Hrubý – 3:0 ! Jen o dvě minutky později si na druhé straně hřiště pohráli se zelenobílou defenzívou Hrubý se Zieberem a Kaválek zakončovat prostě umí – 4:0 ! V minutě 65. zakončoval po rohu domácích neúspěšně na zadní tyči Houha, aby v minutě 67. využili domácí chybné rozehrávky Hladkého a Kolbaba se po přiťuknutí Abrhama trefil popáté – 5:0 ! Debakl ! Zmar hráčů FKH ukázala i následná akce, kdy Bechner podržel míč a přenesením hry vysunul do jasné tutovky Sedláčka, ten ale velkou šanci zmařil úplně sám, … velmi špatným převzetím a zpracováním míče ! V 77. minutě potáhl míč po křídle Hladký a jeho přihrávka směřovala do šestnáctky na Slámu, jenž byl podražen – sám postižený pak s přehledem zaznamenal z penalty čestný úspěch – 5:1 ! I zbytek duelu se ale nesl v domácí režii, pokusy Ziebera a Richtera „Javor“ zlikvidoval, a tak větším problémem z poslední desetiminutovky duelu bylo pro trenéra FKH zranění Mrázka, jenž musel hřiště předčasně opustit … .      

  Utkání rozhodoval velmi dobře rozhodčí Petr Tvaroh, kterému na lajnách asistovali Miroslav Vlk a Jiří Šebela. Delegátem utkání byl pan Václav Mitáš.

 

 Hlasy po utkání:

J. Sklenář: Naše výkony jsou jako noc a den. Doma hrajeme vcelku obstojně, venku… . To, co jsme předvedli dvakrát na hřištích soupeřů, se nedá ani hodnotit. Chtěl bych věřit tomu, že za to mohly dopolední výkopy, ale rozhodně tomu tak není. Náš výkon byl zcela bezkrevný a po brzce inkasovaných gólech, stejně jako v každém zápase v této sezóně, nebyla na hráčích vidět ani žádná vůle se o výsledek poprat. Neskutečné individuální chyby hráčů, nás sráželi hlouběji a hlouběji. A kdyby hráči Slavoje měli větší touhu, tak jsme dostali nařezáno ještě více.

M. Sláma :  Dnes je potřeba omluvit se všem našim fanouškům, kteří za touto „hrůzou“ neváhali do Kladna vážit cestu. Tak ustrašené až podělané mužstvo jsem dlouho neviděl hrát, bohužel mnoho hráčů hraje pod svoji úroveň a nebojím se zde říci, že někteří na to ani nemají – je to důsledek dlouhodobého přístupu – více není potřeba komentovat. Byla to jedna velká ostuda !   

Foto 1