# Aktuality

publikováno: 14.6.2024 DOROST SE ROZLOUČIL SKALPEM LÍDRA

V předehrávce posledního kola, přivítali dorostenci v Traverza aréně lídra a již jistého vítěze soutěže, tým Slovanu Velvary. Domácí dorost chtěl udržet stoprocentní jarní domácí bilanci a zajistit si minimálně nejhůře šesté místo v tabulce, což by  u nováčka soutěže znamenalo velmi dobré umístění. O tom, že se to nakonec povedlo, rozhodla lepší střelecká produktivita domácích dorostenců a střelecká potence Tittelbacha s Roubíkem. 

                          

                           
                                                                                
FK HŘEDLE               SLOVAN VELVARY
14.kolo 1. A třídy dorostu U19 sk. A
 

5 : 3  ( 3 : 1 )  

branky: 8.min Vilém Tittelbach, 11.min Ondřej Roubík, 15.min Vilém Tittelbach, 67.min Vilém Tittelbach, 84.min Ondřej Roubík - 18.min Roman Bunikovský, 46.min Lukáš Drmota, 80.min Lukáš Drmota

ŽK: 69.min Tomáš Steiner, 76.min Roman Bunikovský

diváků: 70

rozhodčí: Jan Husák - David Minařík (laik), Roman Nádherný (laik)

 

sestava FK Hředle: Herink - Sahaidak, Smutný, Hornof, Pleier - Tittelbach, Muška, Minařík, Malecký - Roubík, Andrle

střídali: Kučera, Kosina, Malý

trenér: Hanuš Minařík

 

sestava Slovan Velvary: Stach - Bunikovský, Steiner, Shíbal, Drmota, Dörfl, Vochozka, Přibyl, Faltus, Mrzílek, Galjamov

střídali: Mareš, Koukolíček, Koutecký, Pichl

trenér: Lukáš Drmota

 

Takřka již tradiční domácí nástup předvedli dorostenci v Traverza aréně. Aktivní hrou zatlačili svého soupeře a začali mu zle zatápět. Odměnou za aktivitu jim byla vedoucí branka Tittelbacha v osmé minutě utkání. Za tři minuty bylo v Traverza aréně ještě veseleji. To se trefil jarní střelec Roubík a již jistý vítěz soutěže z Velvar se nestačil divit. Když úvodní čtvrthodinu zápasu ukončil třetí brankou v síti hostujícího Stacha Tittelbach, vypadalo vše pro domácí báječně. Jenže hosty tříbranková ztráta nevykolejila a začali ukazvat svoje kvality, díky nimž svoji soutěž vyhráli. Po třech minutách od třetí domácí branky, se také prosadil vítěz soutěže. To žákovského brankáře Herinka v domácí brance překonal hostující Bunikovský. Hosté pomalu převzali otěže utkání a byli to oni, kdo diktovali tempo hry. Jenže do dobře fungující domácí obrany se dostávali velmi těžko a když už dokázali překonat obranu, byl proti Herink v domácí brance. A tak se do kabin šlo za stavu 3:1 pro domácí tým.

Druhý poločas začal pro domácí tým nejhůře jak mohl. Dlouhý nákop hostujícího týmu ne zcela přesně odhadl na stoperu hrající Smutný a výběh Herinka moc účinný nebyl, protože Drmota jej dokázal přehodit a na drama bylo zaděláno. Snížení na nejnižší rozdíl hosty ještě více nabudil a byli to oni, kdo zatlačili domácí tým dorostu. Ale Herink ukazoval výborné zákroky a držel domácí naděje na vítězství. Domácí se před branku hostí dostávali sporadicky, ale když se tam propracovali, vždy bylo před ní hodně dusno. Třiadvacet minut před koncem vysunul Muška uličkou Tittelbacha a ten sám před brankářem nezaváhal. Střelou podél Stacha dovršil svůj hattrick a poslal znovu domácí do dvoubrankového vedení. Hosté se rozhodně nevzdávali a snažili se utkání znovu ještě více zdramatizovat. Deset minut před koncem dostali k dispozici trestný kop z dvaadvaceti metrů. Tvrdou střelu hostujícího hráče dokázal Herink parádně vyrazit, bohužel domácí defenzíva se kochala jeho parádním zákrokem a hostující Drmota tak neměl s dorážkou žádný problém. A bylo to znovu jen o jedinou branku. Hosté se za vyrovnáním tlačili, ale domácí s vypětím všech sil odolávali. Šest minut před koncem vyhrál tři souboje před šestnáctkou, ve kterých rozhodně nebyl v lepším postavení, Roubík a tuto sérii soubojů zakončil nechytatelnou střelou z hranice šestnáctky. To hostující tým definitivně zlomilo a zbytek utkání se tak dohrál v naprostém poklidu. Domácí se tak rozloučili se sezónou výhrou nad vítězem soutěže, potvrdili svojí domácí jarní 100% bilanci a zajistili si nejhůře šesté místo v konečné tabulce.

Foto 1