# Aktuality

publikováno: 3.6.2024 LIBUŠÍNSKÝ FUJDIAR DAL 5 BRANEK - ÁČKO BEZ ŠANCE

       Po nejtěsnější domácí prohře s mužstvem Lán zajížděli zelenobílí do Libušína k duelu, ve kterém již oběma mužstvům nešlo prakticky o nic - pouze o prestiž ! Zatímco hráči FKH „lepili“ zraněními zdecimovanou sestavu opět až na poslední chvíli a do tohoto duelu nastupovali s „nálepkou“ sestupujícího mužstva do okresu, Baníkovcům stačil v tomto utkání - s ohledem na sobotní prohru Lhoty ve Velké Dobré - k definitivní jistotě záchrany uhrát jediný bodík ! A protože i „jarní forma“ obou týmů hovořila jasně ve prospěch domácích, neboť zelenobílí si na své konto připsali během jara pouze 4 hubené body, zatímco Libušín jich v honbě za záchranou urval hned 23, dalo se předpokládat, že všechny body zůstanou pod kladenskými haldami. A tak se i stalo, zelenobílí navíc přišli již během první půle díky zranění o další dva hráče !

 

                                                                                                       

SK BANÍK LIBUŠÍN                   FK HŘEDLE
16.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů
 
7 : 2  ( 4 : 1  )

                    

branky: 3.min Josef Fujdiar, 27.min Lukáš Křenek, 28.min Josef Fujdiar, 43.min Josef Fujdiar, 61.min Milan Pucholt, 86.min Josef Fujdiar, 89.min Josef Fujdiar   -   20.min Martin Vitner, 88.min Ondřej Sedláček
ŽK: 87.min Ondřej Portužák   -   12.min Ondřej Sedláček, 14.min Jakub Hornof, 36.min Adam Vitner, 43.min David Šmíd
diváků:  65
rozhodčí: Martin Stránský - Roman Jarolímek, Pavel Žáček
delegát FA:  
 

sestava SK Baník Libušín: Poráčanin - Kolařík, Veselý, Portužák, Skalák (73.min Bůžek) - Maroušek, Pucholt, Křenek (83.min Obradovič), Fujdiar ml., Jechumtál - Hrubý (64.min Kvapil)

trenér: Josef Fujdiar st.

sestava FK Hředle: Bečirovič - Pelc, J. Vitner, Sláma, Sedláček - T. Vitner, D. Šmíd, M. Vitner (46.min Čapek), Malecký - A. Vitner (36.min Dan. Minařík), Hornof

trenér: Josef Petráš

 

    

Po průtrži mračen, která se těsně před utkáním prohnala nad libušínským hřištěm a která zanechala na hrací ploše nespočet louží, se již ve 4. minutě prohnal po šestnáctce Fujdiar, jenž využil nedostatečného odkopu zelenobílé defenzivy a z hranice šestnáctky „vyprášil“ brankovou síť plnou vody – 1:0 ! Rychlá branka domácích nasměrovala libušínské hráče k ofenzivnímu fotbalu, jenž nakonec zúročil střelec úvodní branky k „pětigólovému“ zápisu do střelecké listiny ! Dlouhé minuty se ale fotbal utápěl v loužích, které komplikovaly kombinaci obou mužstev a tím i kvalitnější projev hry. V 8. minutě natáhl ke střele z dobrých 28 metrů M. Vitner a Poráčanin v brance Baníkovcvů jen sledoval, jak míč prosvištěl těsně kolem tyče ! V minutě 13. zahrávali standardku domácí hráči a Bečirovič se musel hodně snažit, aby zlikvidoval gólovou hlavičku Veselého a následně i dorážku jeho spoluhráče ! A byl to znova hředelský gólman, na jehož dlouhý nákop si naběhl A. Vitner, kterého zastavili až na hranici šestnáctky nedovoleným zákrokem domácí zadáci, kteří předchozí dlouhý nákop víc než podcenili ! A precizní ranou k tyči z nařízené standardky překvapil všechny přítomné M. Vitner – 1:1 ! Vyrovnávací gól domácí hráče nezlomil, ve 22. minutě sice Křenek ve slibné pozici Bečirovičovu branku ještě přestřelil, o čtyři minutky později to byl ale stejný hráč, jenž hlavou dokonale zužitkoval Fujdiarovu křídelní akci s přesným centrem – 2:1 ! Neuběhly ani tři minutky, když se i díky loužím zmocnil míče Fujdiar, potáhl si míč k šestnáctce a trefil nechytatelně k tyči – 3:1 ! Po odehrané úvodní půlhodince přišly pro FKH další komplikace, svalové zranění si vyžádalo okamžité stažení A. Vitnera ze hry a se stejnými problémy se hlásil ke střídání i M. Vitner. Zelenobílý „lazaret“ v rámci možností svému soupeři odolával, obdiv si tak vysloužilo i šedesátimetrové vyvezení míče neúnavného J. Vitnera, jenž vyslal do gólovky D. Šmída, ten si ale ofsajdovou pozici nepohlídal! Ve 43. podcenil dlouhý nákop a skluz míče na mokrém povrchu Bečirovič, Křenek již sice mohl zakončovat, ale efektivní patičkou vybídl Fujdiara k zakončení do prázdné branky a současně i k hattricku – 4:1 !   

   Do druhé půle již nenastoupil ani zraněný střelec „zelenobílého gólu“ M. Vitner, kterého nahradil na hrací ploše rovněž zraněný, lehce „vyklusávající“ Čapek. Domácí byli „na koni“, ve 47. minutě zahodil velkou šanci Křenek a v minutě 56. vyrazil tvrdou ránu Fujdiara Bečirovič ! V 61. minutě zakombinovali Libušínští před šestnáctkou, míč poslali do křídelního prostoru, odkud odcentroval Hrubý a Pucholt donesl míč na prsou až do branky – 5:1 ! Poté již hra upadla na dlouhé minuty do podprůměru, domácí prostřídali několik hráčů a zelenobílí se na nějaké nebezpečnější kontry nezmohli – výjimkou byla pohledná akce Dana Minaříka se Sedláčkem, kterou zakončil pohotovou střelou Čapek, Poráčanin byl ovšem na místě ! Zajímavé momenty tak přinesla až závěrečná desetiminutovka. S Pucholtovou příležitostí si poradil „Javor“ a nejistý odkop J. Vitnera skončil na břevně Bečirovičovy svatyně ! V 86. minutě využil další zbytečné ztráty míče hráčů FKH Fujdiar, opět si jej navedl před šestnáctku a opět mířil přesně – 6:1 ! V minutě 88. se dočkali zelenobílí po faulu na Sedláčka kosmetické úpravy výsledku – T. Vitner rozehrál standardku, kterou Poráčanin vyrazil k dobíhajícímu Maleckému, jenž vrátil míč do šestnáctky a Sedláček z bezprostřední blízkosti „doklepával“ – 6:2 ! Definitivní podobu výsledku nedal nikdo jiný než opět Fujdiar, jenž o minutku později zužitkoval přihrávku Jechumtála – 7:2, ... a svým pátým gólem uzavřel svůj střelecký galakoncert !  

    Utkání rozhodoval rozhodčí Martin Stránský, kterému na lajnách asistovali Roman Jarolímek a Pavel Žáček.  

Hlasy po utkání:

M. Sláma : I přes vysokou prohru musím dnes těm, kteří do Libušína dorazili a utkání dohráli i se zdravotními komplikacemi poděkovat. Oslovení dorostenci - přestože dopoledne odehráli svůj těžký duel s Komárovem - dorazili a na hřišti nechali všechno, klub nenechali „na holičkách“ ani zdravotními problémy sužovaní Sláma, Čapek či M. Vitner, … zatímco některým osloveným jedincům, je vše prostě ukradené ! Jinak samotné utkání není nutné ani hodnotit, domácí vyhráli naprosto zaslouženě a na pohodovou výhru se ani nenadřeli. Více starostí mi dělají další zranění našich dvou hráčů, … už aby byl konec sezóny !  

Foto 1