# Aktuality

publikováno: 23.9.2024 MLČÍCÍ STŘELEC BECHNER SESTŘELIL PAVLÍKOV

   Ve šlágru 7. kola zavítal do Traverza arény lídr okrasní tabulky – celek Pavlíkova ! Nádherné počasí, skvělá divácká kulisa a raketový start obou mužstev do utkání – co víc si mohl natěšený fanoušek přát !

                          

                          
                                                                             
FK HŘEDLE                 SK PAVLÍKOV
7.kolo 8.LIGA - HB KLINIKA Okresní přebor mužů

3 : 1  ( 1 : 0 )  

branky: 4.min Denis Bechner, 52.min Denis Bechner, 75.min Denis Bechner - pok. kop   -  48.min Petr Ikrényi

ŽK: 10.min Adam Vitner, 25.min Denis Bechner, 52.min Daniel Minařík, 63.min Denis Dobiáš, 89.min Ondřej Sedláček   -   55.min František Kalaš, 57.min Šimon Procházka, 63.min Lukáš Hupka

diváků: 100

rozhodčí: Lukáš Machýček - Ondřej Blokeš, Petr Jasanský

 

 

sestava FK Hředle: Bečirovič - Smutný, David Minařík, Amauwah, Sedláček - T. Vitner, Sláma, Daniel Minařík, Dobiáš (80.min Čuda) - A. Vitner (71.min Malecký), Bechner (90.min Andrle)

trenér: Josef Petráš

sestava SK Pavlíkov: Erben - Škrlant (88.min Zelenka), Bureš, Hornof, Řezáč - O. Polcar (57.min L. Polcar), Ikrényi (71.min Zaspal), Kalaš, Hupka - Kononets, Procházka

trenér: Lukáš Polcar

 

Již v 1. minutě mohl neskutečnou defenzivní laxnost zelenobílých ve vlastní šestnáctce potrestat O. Polcar, naprosto osamocený ale ze čtyř kroků pouze nastřelil Bečiroviče – to by se mělo proměňovat ! A trest přišel záhy – ve 4. minutě si seběhl pro míč A. Vitner, vrátil jej na T. Vitnera, jenž dlouhou přihrávkou našel Bechnera, který, byť tísněn, „procedil“ svoji ranou  míč za Erbenova záda – 1:0 ! Jen o minutku později našel T. Vitner opět A. Vitnera, který prostrčil míč do jasné gólovky na Bechnera, ten ale tentokrát pouze nastřelil gólmana Erbena ! O několik vteřinek později pálil jen těsně mimo z křídelního prostoru A. Vitner a když po rohovém kopu nastřelil Sláma ve skluzu z pěti metrů jen Erbena a následná střela Dana Minaříka prosvištěla jen těsně vedle tyče, měli fanoušci obou táborů hektickou desetiminutovku za sebou !

   Hosté se v těchto okamžicích prosazovali jen velmi těžko, výjimkou byl střelecký pokus Kononetse, jenž zakončil přihrávku spoluhráče, který při autovém vhazování předskočil T. Vitnera. Poté se tempo mírně zklidnilo, stále ale bylo na co koukat, … především před brankou Pavlíkova ! Dvě slibné střely Bechnera po akcích Sedláčka a Dobiáše si svůj cíl nenašly a když se po půlhodince hry opřel Bechner do míče potřetí v řadě, musel Erben vytasit „top zákrok“, aby míč směřující do „víka“ zlikvidoval ! Ve 32. minutě se po pasu T. Vitnera prosadil přes dva zadáky hostí Sláma a byl to opět Erben, kdo držel pavlíkovské naděje ! A když se ve 34. minutě neprosadil po akci Bechnera ani krkolomně zakončující T. Vitner, přišla šance i na druhé straně – Ikrényi zakombinoval s Kononetsem a byla z toho nebezpečná střela, se kterou si ale „Javor“ poradil ! Z první půle, která byla většinou v režii domácích, si tak zelenobílí odnesli do kabin hubený jednobrankový náskok – ten měl být ale rozhodně vyšší ! 

   Na začátku druhé půle nedokázal potrestat Bechner hrubku v rozehrávce Hornofa, na vině byla lajdácká finální přihrávka. A tak, podobně jak tomu bylo v minulých duelech, přišel trest – ve 48. minutě se dostal k zakončení Ikrényi a Bečirovič byl bezmocný – 1:1 ! A jen o minutku později mohlo být s domácími ještě hůř, to když střela jednoho z hostujících hráčů orazítkovala tyč a následnou „tutovou dorážku“ ze šesti kroků poslal Procházka, naštěstí pro FKH, jen mimo tyče ! Velké varování zafungovalo – v 52. minutě našel T. Vitnert od lajny Slámu, jenž potáhl míč na střed a jeho finální uličku uklidil nekompromisně za Erbenova záda Bechner – 2:1 ! O tři minutky později mohlo být rozhodnuto, to - co ale dokázal zahodit střelec dvou posledních hattricků Dobiáš, tak nad tím se pozastavil snad každý, … ze čtyř kroků zcela sám přestřelil branku ! Udeřit tak mohlo opět na druhé straně, Kalaš ale standardku z dobré pozice poslal pouze do zdi. V 71. minutě si narazil míč před šestnáctkou Ikrenyi s Kalašem a byla z toho pohotová střela, po které se Bečirovič jen ohlédl - … těsně mimo ! V minutě 74. si autové vhazování postrčil hlavou v šestnáctce Sedláček a Kononets jej nechtěně zasáhl kopačkou do obličeje – pokutový kop s přehledem proměnil Bechner a hattrick byl na světě – 3:1 ! Hosté nic nevzdávali ani za tohoto stavu, v minutě 77. mohl Kononets svoje „penaltové zaváhání“ napravit, Kalašův pas ale nezužitkoval dle svých představ ! V minutě 85 to byl stejný hráč, kdo se ze strany řítil na Javora, míč si ale podél vybíhajícího hředelského gólmana příliš předkopl a za ruční brzdu tak musel definitivně zatáhnout až Amauwah ! A když se na druhé straně neujala ani kombinační akce po ose Dav. Minařík, Bechner, Malecký a Čuda, velmi dobře pískající sudí Machýček po tříminutovém nastavení dramatický duel ukončil.  

    Utkání rozhodoval velmi dobře sudí Lukáš Machýček, kterému na lajnách asistovali Petr Jasanský a Ondřej Blokeš.      

 Hlasy po utkání:

M. Sláma : Vyhráli jsme zaslouženě, rozhodnout jsme ale měli už v první půli, kdy nám chyběla lepší finální přihrávka a hlavně klid v zakončení. Neproměňovali jsme šance a pak jsme na to opět málem doplatili. Celkově jsme ale zápas, který se musel líbit, zvládli. Pochvalu zaslouží i soupeř, jenž přispěl ke kvalitě utkání, dále všichni rozhodčí a vůbec, atmosféra celého utkání byla na okresní poměry víc než slušná.

 

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: FK Hředle - SK Pavlíkov

 

sestřih zápasu: FK Hředle - SK Pavlíkov

Foto 1