# Aktuality

publikováno: 26.8.2024 MUŽI SE STŘELECKY TRÁPILI, ALE Z TATRANU VEZOU TŘI BODY

   Po drtivém vítězství v 1. kole nad SK Lišany zavítali zelenobílí na rakovnickou Šamotku, kde na ně čekal domácí Tatran, jenž v úvodním kole rovněž naplno bodoval - tři body si přivezl z Městečka !

                          

                                                                                                                                     
TJ TATRAN RAKOVNÍK                           FK HŘEDLE
3.kolo 8.LIGA - HB KLINIKA Okresní přebor mužů

0 : 2  ( 0 : 1 )  

branky: 22.min Adam Vitner, 90.min Michal Malecký

ŽK: 72.min Jan Husák, 83.min Marek Kučera   -   48.min Ondřej Sedláček, 81.min Jan Sláma, 84.min David Minařík

diváků: 120

rozhodčí: Milan Šefara - Josef Žemlička, Jan Šaroch

 

sestava TJ Tatran Rakovník: A. Beneš - Vondruška (58.min Sahaidak), M. Kučera, Hájek, J. Kučera - Roušavý, Jelínek ( 61.min Soukup) Jan Husák, Laki - Dolák, Nguyen

trenér: Václav Eck

sestava FK Hředle: Bečirovič - Sedláček, J. Vitner, Amauwah, Čuda (75.mi Smutný) - Daniel Minařík (68.min T. Vitner), Sláma, David Minařík, Dobiáš - A. Vitner, Bechner (89.min Malecký)

trenér: Josef Petráš

 

Úvodních 20 minut rozhodně nenadchlo. Domácí drželi častěji míč na svých kopačkách, převážně ale na své polovině, kde zdlouhavě rozehrávali do šířky hřiště a trpělivě vyčkávali na možnost „brejkového pasu“ na Doláka, Husáka či Roušavého. Tento způsob hry ale narážel na důslednou a poctivou zelenobílou defenzívu, která v této fázi hry - a následně i po celé utkání - patřila zcela určitě k tomu lepšímu. Směrem dopředu to totiž ze strany FKH v tomto časovém úseku nestálo za nic ! Příčinou bylo až příliš mnoho ztrát míče, zbrklá a místy až naprosto zbytečně komplikovaná rozehrávka. Vše změnila minuta 22., kdy Sláma vyvezl míč ze své poloviny, přihrávkou vytáhl A. Vitnera, jenž si míč vyměnil s Bechnerem a i s trochou štěstí propálil Beneše v domácí brance – 0:1 ! Ve 25. minutě si na dlouhý obranný odkop Slámy naběhl Bechner, prodral se mezi dvěma domácími zadáky a byla z toho gólovka, míč ale jen těsně minul tyč branky ! Jen o minutku později zakombinovali Dobiáš s A. Vitnerem a Bechnerovi chyběl ke gólovému zakončení doslova jen krůček ! Úvodní půlhodinku zakončil odvážný průnik Dana Minaříka na jedné a hlavička Roušavého na straně druhé – v obou případech bez gólového efektu ! V minutě 35. se dostal po kombinaci Čudy a A. Vitnera do tutovky opět Bechner, Beneše v brance Tatranu ale tentokrát zachránila tyčka ! Pět minut před koncem prvního dějství vystihl chybnou rozehrávku domácích Sláma, uvolnil Dobiáše, jenž se pokusil tvrdou křižnou ranou napodobit svůj povedený „lišanský gólový kousek“ z minulého týdne, tentokrát ale branku minul ! Škoda, do kabin mohli - a měli - jít hráči FKH vzhledem k počtu šancí rozhodně veseleji.

   Již ve 49. minutě vysunul Amauwah Slámu, který předložil míč ke střele Bechnerovi, Beneš si sice s jeho střelou poradil, míč ale v náruči neudržel, …. opakovanou střelu pak Bechner nasměroval jen do posledního domácího obránce ! Domácí tak byli stále ve hře a pranic nehodlali ustupovat ze svého herního pojetí – na dlouhé minuty se tak na hřiště vrátila hra obou mužstev z úvodní dvacetiminutovky ! K nekoukání ! To vše trvalo až do 70. minuty, poté se řítili v přečíslení tři na dva Bechner - Sláma a A. Vitner. Žalostná finální přihrávka prvně jmenovaného ale vše zhatila. V 75. minutě zakombinovali u postranní lajny T. Vitner se Slámou, jenž po individuálním průniku vybídl ke střele Dobiáše – Beneš ale předvedl skvělý zákrok ! A byl to opět domácí gólman, kdo svými zákroky držel hráče FKH „na uzdě“ – mezi 80. - 85. minutou totiž čelil velmi úspěšně „megatutovce“ Bechnera, tvrdé střele Slámy i nebezpečnému průniku J. Vitnera ! Na definitivní rozuzlení si tak fanoušci museli počkat až do minuty 90., kdy se individuální akcí prosadil Sláma, precizní uličkou uvolnil „střelce víkendu“ Maleckého, jenž přišel na plac před několika vteřinami a při svém prvním kontaktu s míčem všem ukázal, jak správně naložit s takovouto šancí – 0:2 ! Krátce nato solidně pískající sudí Šefara tento duel ukončil.  

    Utkání rozhodoval Milan Šefara, kterému na lajnách asistovali Josef Žemlička a Jan Šaroch.    

 

 Hlasy po utkání:

M. Sláma : Vyhráli jsme naprosto zaslouženě, naše vítězství ale mělo být vyšší a hlavně rozhodnout jsme měli mnohem dříve, ne až v poslední minutě – neproměňováním šancí jsme si zbytečně komplikovali průběh utkání a nechávali domácí ve hře. Herně to z naší strany navíc nebylo v některých herních pasážích „bůh ví jaké“ – těch nevynucených ztrát bylo z mého pohledu až příliš. Směrem dozadu jsme ale odehráli velmi dobré utkání, soupeř si nevytvořil za celé utkání prakticky žádnou gólovku – defenzíva pracovala bezchybně.

 

 

fotogalerie od Šárky Krejčové: TJ Tatran Rakovník - FK Hředle

 

sestřih zápasu: TJ Tatran Rakovník - FK Hředle

Foto 1