# Aktuality

publikováno: 14.10.2024 OSTUDNÝ VÝKON MUŽŮ V SENOMATECH PŘINESL PRVNÍ PORÁŽKU

   V 10. kole zamířili zelenobílí k „Beranům“ do Senomat, … a byla z toho ostuda jako hrom ! Naprosto bezkrevný výkon - který opět doprovázela absence pohybu, řada nepřesností a nulová snaha většiny hráčů udělat pro tým cokoliv navíc - nakonec vyústil v 94. minutě v ostudnou porážku ! Vítězná euforie domácích byla zasloužená - stačila jim k tomu bojovnost, nasazení, vzájemná podpora a víra v dobrý výsledek ! Pro zelenobílé je porážka o to ostudnější, že hned dvě branky inkasovali v době, kdy domácí hráli již bez jednoho vyloučeného hráče ! „Senomatské vystřízlivění“ je jen dalším a logickým vyústěním předchozích „propadáků“ v Městečku či doma se Žehrovicemi, ani výkony doma s Lužnou či na Tatranu ale nebyly „bůhvíjaké“ !

                          

                                                                                                               
SK SENOMATY                     FK HŘEDLE
10.kolo 8.LIGA - HB KLINIKA Okresní přebor mužů

3 : 2  ( 2 : 1 )  

branky: 35.min Robert Hůla, 81.min Robert Hůla, 90.min Petr Šnídl - 29.min Adam Vitner, 85.min Denis Bechner

ŽK: 63.min Marek Komín  -  51.min Ondřej Sedláček, 90.min Denis Bechner

ČK: 74.min Jiří Peterka

diváků: 120

rozhodčí: Tomáš Vodrážka - Tomáš Začal, Filip Koc (laik)

sestava SK Senomaty: Kučaba (46.min Peterka) - Trešl, Jonák, Pichner, Trýb - D. Hůla (53.min Špidra (76.min Koc), M. Kodeš, Komín (66.min Štícha), J, Šnídl - P. Šnídl, R. Hůla (87.min Aoumi)

trenér: Jiří Kučera

sestava FK Hředle: Bečirovič - Čuda (87.min Malecký), J. Vitner, Amauwah, Sedláček - T. Vitner (69.min Smutný, David Minařík (69.min Daniel Minařík), Sláma, Dobiáš - A. Vitner, Bechner 

trenér: Josef Petráš

 

Úvodní půlhodinka přitom nenaznačovala, že by zelenobílí neměli v u „Beranů“ bodovat - a to i přesto, že do první šance se dostali po centru P. Šnídla domácí - v šestnáctce trestuhodně osamocený R. Hůla ale s první gólovou šancí utkání nenaložil dle svých představ, když nastřelil pouze „Javora“ ! Odpověď FKH mohla být okamžitá, to by ale precizní Dobiášův centr musel ze čtyř kroků usměrnit hlavou míč do branky Dav. Minařík, bohužel minul ! V minutě 15. vyběhl na další Dobiášův pas - tentokrát na Bechnera - včas Kučaba, moc ale nechybělo, aby na míč nedosáhl a Bechner by zakončoval do prázdné branky. Zelenobílí byli nadále aktivnějším týmem, Berani ale pozorně bránili a spoléhali na ojedinělé brejky, případně na standardní situace. Možnost standardky ze solidní situace ale dostali po faulu na Slámu v minutě 20. hráči FKH, Bechner z ní ale otřel míč pouze o tyč Kučabovy svatyně ! Další faul na Slámu již zelenobílí potrestali, Čuda posunul míč na Sedláčka, jenž klasickou českou uličkou mezi beky vybídl k šanci A. Vitnera, jenž ve 28. minutě otevřel skóre utkání – 0:1 ! Ve 35. minutě „odflákl“ Bechner návrat k odraženému míči, toho se pohodlně zmocnil R. Hůla, jenž ranou z dobrých 35 metrů načapal Bečiroviče v nedbalkách – 1:1 ! Vyrovnávací brankou se obraz hry srovnal, opticky měli stále o něco více navrch hráči FKH, ti ale ze série snad šesti rohů nevytěžili vůbec nic ! A když v minutě 45. pálil jen těsně vedle tyče ze solidní pozice T. Vitner, odcházela obě mužstva do kabin za nerozhodného stavu.

   I ve druhém dějství si domácí drželi „svůj herní styl“, který je mohl dovést k solidnímu výsledku. A protože zelenobílí nemohli najít – i přes několik šancí - na soustředěný domácí výkon recept, byli Berani postupem času k naplnění svého cíle blíž a blíž. Ve 48. minutě se nenechal Peterka, jenž vystřídal v brance zraněného Kučabu, zaskočit standardkou T. Vitnera, a když v minutě 63. napálil Bechner po vysunutí Slámou opět jen tyč domácí branky, začal výkon FKH upadat do podprůměru ! To mohl svým rychlým průnikem do šestnáctky potrestat Kodeš, na lepší zakončení mu už ale nezbylo více sil ! V minutě 75. podcenil Jonák dlouhý nákop domácích a A. Vitner se řítil sám na Peterku, jehož nedovolený zákrok nemohl znamenat nic jiného, než vyloučení ! Následnou standardku z hranice šestnáctky ale poslal Bechner „pánubohu“ do oken ! Více jak patnáctiminutovou přesilovku ale začali zelenobílí víc než katastrofálně, to když si na opakovaný Šnídlův roh naskočil na zadní tyči R. Hůla a hlavou poslal domácí do vedení - 2:1 ! Ani tato branka zelenobílé k vyšší aktivitě příliš nevyburcovala, všechny odražené míče sbírali domácí a velmi často rozkouskovaná hra k úrovni utkání rovněž nepřispívala ! Přesto se FKH podařilo srovnat – to když si v 86. minutě na dlouhý nákop za obranu, kde navíc poslední domácí hráč zahrál evidentně rukou, naběhl Bechner a podél Koce vyrovnal - 2:2 ! Na obrat bylo i kvůli delšímu nastavování stále dost času, to by se ale především A. Vitner s Bechnerem museli věnovat místo řečnění s domácí lavičkou hře ! Příležitost k tomu měl Dobiáš, i on ale svoji standardku poslal vysoko nad branku. Ve čtvrté minutě nastavení pak přišlo, v co domácí od prvních minut doufali – hlavičkový souboj po dlouhém nákopu domácích zelenobílí prohráli, míč se dostal k P. Šnídlovi, jenž střelou až od postranní čáry dokonale překvapil všechny, včetně „Javora“ - 3:2 ! Pro domácí šťastná a pro FKH víc než smutná tečka za utkáním !             

    Utkání rozhodoval velmi dobře sudí Tomáš Vodrážka – oba domácí asistenti byli hned po FKH druhou „ostudou“ utkání !        

  

     Hlasy po utkání:

M. Sláma : Jedním slovem OSTUDA ! Zatímco domácí nechali na hřišti duši, bojovali, makali jeden za druhého, podporovali se a mnohem více toužili po úspěchu, který se pro ně nakonec jako odměna dostavil – my jsme se šli na hřiště „vyprdět“, spoléhali jsme jeden na druhého a nedali jsme tomu navíc vůbec nic. Osm hráčů hrálo hluboko pod svoje možnosti a svým výkonem a přístupem urazili zelenobílé barvy a naše fanoušky - více nemá cenu komentovat, vše - včetně důvodů - bylo řečeno v kabině. Ještě pochvala pro Tomáše Vodrážku – „bez asistentů“ si vedl velmi dobře.

fotogalerie od Davida Svobody: SK Senomaty - FK Hředle

sestřih zápasu: SK Senomaty - FK Hředle

Foto 1