# Aktuality

publikováno: 12.6.2024 REZERVA POČTVRTÉ V ŘADĚ UŽ BODOVAT NEDOKÁZALA

V Mutějovické Chmel aréně se v neděIi odpoledne loučila s domácím prostředím rezerva, která přivítala třetí tým tabulky Mšecké Žehrovice. V zápase, ve kterém se skóre překlápělo z jedné strany na druhou, se  nakonec překlopilo na stranu hostujících "Keltů".                   

                                                                                                                      
FK HŘEDLE "B"             SK MŠECKÉ ŽEHROVICE
15.kolo HB KLINIKA okresní přebor mužů
 
3 : 4  (  3 : 2 )
 
branky: 19.min David Šmíd, 24.min Tomáš Vitner - pok. kop, 35.min Jan Loder - 7.min Martin Wittmayer, 10.min Jan Eslnic, 62.min Petr Jindra, 76.min Martin Wittmayer
ŽK: 60.min Vojtěch Beránek - 24.min Martin Pokorný, 60.min Jan Elsnic
diváků:  90
rozhodčí: Milan Šefara - Lubomír Kozák, Jan Šaroch
 

sestava FK Hředle "B": Bečirovič - Klátil, Somol, Čapek, Brož - Beránek, T. Vitner, D. Šmíd, Loder - Sajner, Dolejš

trenér: Václav Holý

sestava SK Mšecké Žehrovice: Falař - Elsnic (64.min Chlád), Jindra (76.min J. Kolek), Kmeť, Neroda, Pejša, Pokorný, Škutchan (85.min Uher), Wiedermann, Wittmayer, Zázvorka

trenér: 

Mnoho absencí musel před zápasem řešit trenér domácí rezervy Václav Holý. K těch, kteří chyběli nejcitelněji patřilo asi trio Amauwah, Schwendt, Vodrážka. Naopak sestavu vyztužili "áčkaři" Bečirovič s Tomášem Vitnerem. A tak do zápasu s třetím týmem tabulky šla rezerva pouze v jedenácti hráčích. A potíže se sestavou, jakoby se projevili hned v úvodu zápasu. Žehrovičtí do něho vletěli jak se slušelo na souboj týmů z opačných pólů tabulky. Po sedmi minutách se také již měnilo skóre. Přesný centr z pravého křídla z kopačky Jindry našel přesně hlavu Wittmayera a ten nechal Bečirovičovi jen pozici diváka. A hosty první branka nabudila ještě více. Po deseti minutách hry to byl opět aktivní Jindra, který našel Nerodu a ten již servíroval Elsnicov, který uklízel neomylně do horního rohu branky. Pro domácí nepříjemný šok, pro hosty parádní vstup. A byli to "Kelti", kteří drželi taktovku hry pevně v rukách, ale jen do dvacáté minuty hry. V ní přišlo velké nedorozumnění v hostujících obraných řadách. Falař si šel pro centr z pravé strany, ale hostující stoper ho odvrátil po neshodě pouze na kopačky Šmída a pro něho nebyl problém uklidit míč do v té době prázdné branky. Snížení přineslo vzpruhu do domácích řad a po čtyřiadvaceti minutách hry bylo vyrovnáno. Beránek nastartoval na levé straně Sajnera, který byl zastaven v pokutovém území za cenu faulu. Pískala se penalta, ke které se postavil Tomáš Vitner a bylo vyrovnáno. Nečekané a rychlé vyrovnání hodně zamávalo s hostujícími hráči a byli to domácí, kteří převzali otěže zápasu. Po půlhodině se na hranici pokutového území prosadil Loder a rychlou střelou prostřelil hostujícího Falaře. Velmi studená sprcha pro hosty a euforie v domácím táboře. Přes špatný start domácí šli nakonec do kabin s vedením.

Druhý poločas začal tak jako první. Tlakem hostujícího týmu a přicházely i šance. Jenže v domácí brance stála hvězda prvního kalibru Bečirovič. Ten přiváděl hostující hráče takřka k zoufalství. Jenže po hodině hry dostal parádní přihrávku Jindra a předvedl neméně parádní zakončení. A začínalo se znovu od "nuly". Hosty vyrovnání nakoplo a hnalo je za otočením skóre. A jejich aktivita se jim také vyplatila. V devětašedesáté minutě se dostal k odraženému míči Wittmayer a mířil přesně. Domácím docházeli síly a tak zbytek zápasu byl především soubojem Javora s hostujícími hráči. Domácí bez možnosti tým oživit se již k žádným važnějším šancím na vyrovnání nedostali a tak se nakonec radovali hostující "Kelti"

 

 Hlasy po utkání:

Václav Holý: Máme hodně zraněných, čemuž odpovídalo složení sestavy. Před přístupem všech hráčů, kteří nastoupili, musím smeknout klobouk. Poslední zápasy se nám dařilo, kluky to baví a vytvořila se dobrá parta. I když jsme v tomto zápase dostali dva rychlé góly, tak jsme dokázali třemi góly odpovědět a do kabin jsme šli s těsným náskokem. Ve druhém poločase nám soupeř odskočil dvěma góly a bohužel jsme bez bodu. S celkovým výkonem ale panuje spokojenost, pomohl nám stejně jako v Městečku brankář, předvedli jsme týmový výkon.

 

sestřih z utkání: FK Hředle "B" - SK Mšecké Žehrovice

Foto 1