# Aktuality

publikováno: 11.9.2023 TATRAN REZERVĚ BODOVAT NEDOVOLIL

Již v pátek odpoledne hrála rezerva na hřišti Tatranu. A do zápasu nešla rozhodně jako favorit. Utkání nakonec ukázalo, že body nevisely tak vysoko, aby se nějaký nedal uhrát.                            

                                                                                                                         
TJ TATRAN RAKOVNÍK            FK HŘEDLE "B" 
6.kolo HB KLINIKA Okresní přebor mužů
 
4 : 2  ( 2 : 1 )
 
branky: 26.min Stanislav Rous, 28.min Zdeněk Špimr, 57.min Jakub Kučera, 87.min Zdeněk Špimr   -   21.min David Zilcher, 68.min Michal Malecký
ŽK: 67.min Miroslav Hájek
diváků:  210
rozhodčí: Lubomír Kozák - Josef Váňa st., Josef Váňa ml.
 

sestava TJ Tatran Rakovník: Červený - J. Kučera, M. Kučera, Hájek, Zaspal - Nguyen, Jan Husák, Jakub Husák, Rous - Špimr, Bucek

trenérVáclav Eck

sestava FK Hředle "B": Malinovský - Zilcher (51.min Smutný), Houdek, Bureš, Beránek - Vodrážka (85.min Klátil), D. Šmíd (73.min Borský), Daniel Minařík, Malecký - Sajner (46.min Sahaidak), V. Šmíd (51.min Loder)

trenér: Václav Holý

 

Úvod zápasu vyšel lépe domácímu týmu, který byl aktivnější a již v 8 minutě musel vytáhnout zákrok Malinovský, po střele Jakuba Husáka. Ve třinácté minutě musel zasahovat opět Malinovský, po střela, která před ním nepříjemně "zaplavala". V jedenadvacáté minutě poprvé zahrozila i rezerva a hned z toho byla branka. Vodrážkův roh vyplaval až před Zilchera, který měl před sebou opuštěnou branku a dostal hosty do vedení. V šestadvacáté minutě se blýskalo na druhé straně. Trestný kop Jakuba Husáka vytáhl na rohový kop Malinovský. Jenže z něj hned udeřilo. Nepříliš dobře zahraný rohový kop proskákal přes několik hráčů na malém vápně k Rousovy a bylo vyrovnáno. Za dvě minuty se skóre měnilo znovu. A opět po rohovém kopu. Ten zahrával Jan Husák a našel hlavu Zdeňka Špimr, který přetlačil v souboji Zilchera a domácí byli rázem ve vedení. A pro hosty mohlo být ještě hůře. To když ve dvatřicáté minutě skončila nenápadná střela Jakuba Husáka na tyči. Poslední slova však měla rezerva. Pět minut před poločasem si Vodrážka po svém vhazování vyměnil míč s Burešem a následná střela jen těsně minula Červeného svatyni. Tím také skončil první poločas.

Druhý poločas v úvodu nepřinesl žádné vzrušující momenty a tak se na další branku čekalo takřka až do šedesáté minuty. A i čtvrtá branka v zápase padla po rohovém kopu. Ten se sice hředelským podařilo na moment odvrátit, ale poté se hostující hráči nechali u brankové čáry řádně vyškolit a přesná přihrávka na malé vápno, kde stál osamocený Jakub Kučera znamenala, že Tatran vedl už o dvě branky. Jenže v sedmdesáté třetí minutě to bylo zase o jedinou branku. Rozehraný trestný kop Sahaidakem na Maleckého a ten z hranice šestnáctky i díky teči, propálil Červeného v domácí brance. V sedmasedmdesáté minutě to byl domácí Rous, který prověřil připravenost Malinovského - neúspěšně. V osmdesáté minutě mohlo být v hostujícím táboře mnohem veseleji. Vodrážkův trestný kop skončil na tyči. V 84 minutě vystihl těžkou rozehrávku Malinovského na Beránka Rous, ale svojí střelou do boční sítě, odmítl domácí uklidnit. Rozuzlení tak přišlo až tři minuty před koncem Aktivní Rous se prosadil po pravé straně. Jeho zakončení dokázal Malinovský vyrazit. Na dorážku Špimra už nedokázal nikdo z hostujícího týmu zareagovat.

 Hlasy po utkání:

Václav Holý: Hrálo se docela bojovné utkání na velkém hřišti, na které nejsou naši kluci až tak zvyklí, hráli jsme spíše na menších hřištích. Tatran byl fotbalovější, zkušenější a zaslouženě vyhrál. V zápase jsme vedli, měli tam pár dobrých akcí, mohli jsme za stavu 2:1 vyrovnat, ale bohužel. Soupeř byl celkově vyzrálejší, měl více šancí a to nám ještě něco pochytal brankář.

 

 

sestřih z utkání: TJ Tatran Rakovník - FK Hředle "B"

fotogalerie od Davida Svobody: TJ Tatran Rakovník - FK Hředle "B"

Foto 1