# Aktuality

publikováno: 18.6.2024 TĚSNÁ PROHRA REZERVY V ROZTOKÁCH

Pro rezervu byl zápas v Roztokách loučením s okresním přeborem a výsledek nemohl nic změnit na postavení našeho týmu v tabulce. Bezstarostný zápas přinesl plno branek a i červenou kartu, kterou inkasoval náš hráč Martin Somol. Domácí byli nakonec o jednu branku lepší a připsali si tři body do tabulky.            

                                                                                                                
TJ ROZTOKY                   FK HŘEDLE "B" 
14.kolo HB KLINIKA Okresní přebor mužů
 
4 : 3  ( 2 : 1 )
 
 
branky: 1.min Michal Barčot, 13.min Pavel Hruška,  62.min Jakub Nejedlý, 69.min Jakub Nejedlý  -  24.min Jakub Smutný, 66.min Bethel Amauwah, 73.min Jakub Smutný
ŽK: 89. Makram Ben Hadj Abdellatif  -  37.min Martin Somol, 53.min Dominik Brož,  86.min David Šmíd, 90.min David Čapek
ČK: 89.min Martin Somol
diváků:  90
rozhodčí: Tomáš Nejedlo - Lukáš Tichý, Matěj Chudoba
 

sestava TJ Roztoky: Hůla (74.min Vostrý) -  Horský, Nejedlý, Fikejz, M. Barčot (65.min Pudil), Hruška, Ben Hadj Abdellatif, Ciprian (70.min Procházka), P. Barčot, D. Barčot (57.min Ibl), Merhaut

trenér: Martin Hříbal

sestava FK Hředle "B": David Minařík - Somol, Čapek, Amauwah, Brož (58.min Vodrážka) - Sahaidak, D. Šmíd, Schwendt, Smutný - Sajner (65.min Andrle), Klátil (58.min Malý)

trenér: Václav Holý

 

Úvod zápasu přinesl hned šok. I přestože rezerva měla úvodní výkop, bylo to po pár vteřinách 1:0 pro domácí. Když Michal Barčot vystihl rozehrávku  naší obrany a poprvé dostal míč za záda Davida Minaříka. Za chvíli mohlo být vyrovnáno. Ve čtvrté mminutě vybojoval míč Schwendt, po pár rychlých krocích nastartoval Sajnera, který postupoval ve sprinterském souboji na branku Hůly. První zakončení zblokoval ve skluzu domácí obránce, odrážený míč napálil Sajner pouze do tyče. Ve třinácté minutě se skóre měnilo opět. Nákop Hůly přinesl rychlý útok domácích a hodně liknavý návrat zpět naší rezervy. To potrestal na vápně zcela volný Hruška a domácí vedli o dvě branky. Bezstarostný fotbal přinášel branky. Po pětadvaceti minutách hry se radovali i hosté. Na dlouhý nákopo do prostoru si nabíhal Smutný, proti kterému vyrazil brankář Hůla. Ten byl u míče o chvilku později, navíc se poté srazil s vracejícím se obráncem a Smutný do prázdné branky snižoval. S tímto průbežným výsledkem se šlo i do kabin.

I druhý poločas začal bezstarostně, jak to v poslední kole bývá takřka zvykem. Hra se přelévala od jedné branky k druhé a z toho pramenily i nějaké zajímavé momenty, ale bez brankového efektu. Po hodině hry hry dostali domácí příležitost trestného kopu z osmnácti metrů. Nejedlý Lehkou střelou přes zeď trefil střed branky,ale Minaříkovi míč protekl mezi rukama a domácí vedli opět o dvě branky. Naše rezerva však nic nebalila. O pět minut později si na rohový kop Vodrážky naběhl Amauwah a ukázal, co ho zdobilo celou kariéru. Přesná hlavička a bylo to znovu o jednu branku. Jenže za dvě minuty fauloval nešikovně Vodrážka ve vlastním vápně a Nejedlý pokutovým kopem nepohrdl. Domácí tak opět vedli o dvě branky. Ani nyní odpověď netrvala dlouho. Tři minuty po penaltové brance našel nákopem Amauwah Andrleho, který v souboji přetlačil Hůlu a odražený míč dostal do sítě Smutný. Ten ke své první brance v dresu dospělých přidal hned druhou. Těsný výsledek přinesl i zvýšenou nervozitu a začaly padat karty. To nakonec "odnesl" Somol, který po rozepři s Ben Hadj Abdellatifem dostal svoji druhou žlutou kartu a šel tak pod sprchy o něco dříve.

 

HLASY PO UTKÁNÍ:

Zdeněk Schwendt: Roztoky měly mírnější převahu, herně mě překvapily, ale vyhrát mohly oba týmy. My jsme měli více stoprocentních šancí a je škoda, že jsme na závěr sezony prohráli. Soupeři jsme dali dva góly úplně zadarmo a vždy, když jsme snížili, tak nám Roztoky odskočily na rozdíl dvou branek. Na konci jsme se hnali za vyrovnáním, ale bohužel. Největším zklamáním byl výkon hlavního rozhodčího, který kazil hru na obě strany.

 

sestřih utkání: TJ Roztoky - FK Hředle "B"

Foto 1