# Aktuality

publikováno: 17.9.2023 VYDŘENÉ TŘI BODY ÁČKA S VRANÝM

   Po „lhotském propadáku“ přivítali zelenobílí v Traverza aréně mužstvo Vraného, a pokud si chtěli zachovat alespoň nějakou naději na udržení kontaktu s týmy ze středu tabulky, nezbývalo nic jiného, než zvítězit ! V cestě za tímto cílem ale nestál jen výtečný soupeř ! Další velkou komplikací zelenobílých před tímto důležitým duelem byla zranění hned několika našich hráčů a samozřejmě i disciplinární stopka pro Adama Vitnera !

                          

                                                                                                         
FK HŘEDLE            TJ SOKOL VRANÝ
7.kolo ERDINGER Alhkoholfrei I.B třídy skupina A mužů
 
4 : 2  ( 1 : 1 )
 
branky: 30.min David Minařík, 52.min Martin Vitner, 59.min Denis Bechner, 83.min Denis Bechner   -  5.min Tomáš Kubík, 72.min Adam Fedrhanc
ŽK: 62.min David Mrázek   -   27.min Adam Fedrhanc, 62.min Tomáš Kubík, 
diváků:  100
rozhodčí: Josef Němeček - Jakub Mansour, David Jeník
delegát FA: Václav Holý
 

sestava FK Hředle: Bečirovič - T. Čuda, Mrázek, David Minařík, Pelc - T. Vitner (78.min Tittelbach), Sláma, M. Vitner (90.min Malecký), Sedláček - Bechner, Kolář

trenér: Jan Sklenář

sestava TJ Sokol Vraný: Izera - Klár, Jaráb, Danda - Havlena (40.min Tygl), Fedrhanc, Růžička (52.min Havlovec), Košťák - Volf (83.min Nerad), Kubík

trenér: David Cimrman

   Úvodní desetiminutovka se nesla v duchu nepochopitelného úvodu ze Lhoty, neboť zelenobílá defenzíva během tohoto krátkého časového úseku nechala jít hned třikrát do samostatného brejku Kubíka, kterého nejprve vychytal Bečirovič, aby se záhy vranský ostrostřelce gólově již v 5. minutě prosadil – 0:1, a následně ještě trefil tyč branky ! Až poté se hra v poli srovnala, hrálo se sice nahoru - dolů, ale pouze mezi vápny, bez gólových příležitostí. Tato pasáž trvala až do 30. minuty, kdy si na rohový kop T. Vitnera naskočil nejvýše zcela osamocený Dav. Minařík a Izera neměl žádnou šanci – 1:1 ! Ani vyrovnávací branka na způsobu hry obou mužstev příliš nezměnila, ve zbytku prvního dějství tak stála za zaznamenání ještě šance L. Dandy, kterého ovšem zradilo zpracování míče a svoji příležitost tak prováhal a na druhé straně podobná příležitost Sedláčka, kterému stačili hosté jeho střelecký pokus zblokovat !

   Druhé dějství začal kuriózní vysoký oblouček z kopačky Bechnera, Izera si ale „padající list“ pohlídal ! O pár minutek zkoušel střelecké štěstí Kubík, „Javor“ si ovšem s jeho ranou poradil ! V 52. minutě vyrazil Izera dlouhý nákop Mrázka pouze k Bechnerovi, jenž okamžitě přistrčil míč M. Vitnerovi a ten se ze18 metrů trefil přesně k tyči – 2:1 ! Po této brance začali hosté zvyšovat obrátky a jen o minutku později mohl vyrovnat po standardce v jasné gólovce Havlovec, naštěstí pro FKH neproměnil ! V 58. minutě prověřil tvrdou ranou zpoza šestnáctky Bečirovičovu pozornost prozměnu Klár. V 59. minutě vybojoval u půlicí čáry míč ze dvou soubojů Sedláček, přesnou přihrávkou uvolnil Bechnera, jenž dostál pověsti kanonýra a vydařenou „šajtlí“ obstřelil Izeru – 3:1 ! V 65. minutě našel Sláma pasem za obranu opět Bechnera, Izera ale jeho tvrdou ránu tentokrát odvrátil na roh. Poté už ale následovaly těžké minuty pro hráče FKH, kterým zcela evidentně „těžkly nohy“ a soupeř na hřišti dominoval ! V 66. minutě vysunul do tutovky Fedrhanc Havlovce, ani on ale nepředvedl zpracování, které by ho nasměrovalo do samostatného brejku. V minutě 69. zahrál velmi nebezpečnou standardku před branku FKH Jaráb, Bečirovič ale parádním zákrokem potvrdil post hředelské brankářské jedničky ! A byl to opět Bečirovič, kdo po následném rohu Vraného zlikvidoval příležitosti Fedrhance, P. Dandy  a Kubíka ! Víc než horké chvilky sice zelenobílí ustáli, ale v minutě 72. přiložili hosté „pod kotel“ ještě více, to když dlouhý aut hostů odvrátil Dav. Minařík hlavou pouze do míst, kde stál Fedrhanc, … a ten z voleje ze 17 metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:2 ! Hosté nadále tlačili, současně se ale otevírala okénka v jejich obraně, toho mohl využít po vydařené akci Sedláčka s Bechnerem M. Vitner – Izera ale naděje hostů podržel ! A i další brejková akce FKH po ose M. Vitner - Bechner a zakončujícího dorosteneckého debutanta Tittelbacha volala po gólu, … stačilo lépe trefit ! V minutě 82. našel dlouhým pasem za obranu Sláma z hloubi pole rozeběhnutého Dav. Minaříka, kterému nabídl skórování svým nejistým vyběhnutím a zákrokem Izera, Lahůdková přihrávka Dav. Minaříka na lépe postaveného Bechnera pak dala pečeť na konečný výsledek - 4:2 ! Ani za tohoto stavu se ale hosté nevzdávali, platonická převaha se jim ale v gól přetavit nedařila – Kubík v šestnáctce před zakončením „umotal“ kromě obránců FKH i sebe a P. Danda mířil hlavou z velmi dobré pozice mimo tyče ! A v poslední minutce utkání se střelecky nezadařilo ani Havlovcovi, jenž po akci Slámy se Sedláčkem málem nasměroval míč do vlastní branky. A protože na konečném výsledku již nic nezměnily ani dvě minuty nastavení, radovali se zelenobílí z perně vybojovaného tříbodového zisku !

  Utkání rozhodoval velmi dobře rozhodčí Josef Němeček, kterému na lajnách asistovali Jakub Mansour a David Jeník. Delegátem utkání byl pan Václav Holý.

 Hlasy po utkání:

J. Sklenář: Když jsem viděl úvodní desetiminutovku, kdy nám třikrát i přes veškerá upozorňování, pláchl Kubík, bál jsem se dalšího průšvihu. Naštěstí jsme se po té hrůzné desetiminutovce přeci jen trochu srovnali. Víru v dobrý konec nám dala po půlhodině standartka a vyrovnání. Poměrně vyrovnaný úvod druhého poločasu jsme zvládli lépe gólově než soupeř. Od 60 minuty jsme se dostali pod velký tlak a drželi nás neskutečné zákroky Javora. Ten tlak trval až do naší čtvrté vstřelené branky, pak hosté přeci jen už v hlavách přestali věřit v obrat. Chci věřit, že nám tahle vydřená výhra poomůže a vrátíme se k lepším výkonům, než v poslední době předvádíme. Absolutorium dnes zaslouží především Javor v brance. Nezbývá než před ním hluboce smeknou. Druhým, kdo zaslouží absolutorium je Martin Vitner. Dopoledne pomáhal dorostu a pak vystřihne part, za který by se nemuseli stydět o dost zkušenější borci.

M. Sláma : Dnes slavila úspěch bojovnost a týmový výkon. Jen tak se dá hrát o body. Na druhou stranu nám všem utkání ukázalo, kde má mužstvo velké rezervy, na těch se musí zapracovat. Vítězství nás vrátilo do hry o záchranu, jak s tím dál naložíme, je jen a jen na nás. 

Foto 1