# Starší přípravka

Starší přípravka

Okresní přebor

Výsledky zápasů

Kolo: 2

Datum: 21.08.2024

Zápas: FK HŘEDLE - TJ SLABCE

Skóre: 1 : 11

Poločas: 0 : 7

Penalty: 0 : 0

Popis zápasu:

                              

                                                                                

branky: 26.min Matyáš Štefl - 4.min Jitka Černá, 10.min Alžbeta Goszlerová, 11.min Karolína Záblocká, 14.min Karolína Zábloská, 19.min Jitka Černá, 23.min Anežka Grimová, 25.min Karolína Záblocká, 28.min Filip Hájek - vlastní, 36.min Alžbeta Goszlerová, 46.min Alžbeta Goszlerová, 50.min Anežka Grimová

diváků: 50

rozhodčí: Ondřej Sedláček (laik)

 

sestava FK Hředle: Sabáček - Bureš, Holík, Eichler, Vitner, V. Hájaek, F. Hájek, Novotná, Štefl, Uhlíř, Krejčí, Zachař, Ševčík

trenér: Václav Štefl

sestava TJ Slabce: Goszlerová - Haladová, J. Vaňková, F. Vaňková, Votavová, Vrtílková, Grimová, Začalová, Černá, Záblocká

trenér: Mikuláš Vaněk

Naše starší přípravka odehrála své první soutěžní utkání na domácím hřišti a los nám hned na úvod přihrál velmi zkušené družstvo dívek TJ Slabce ročníku 2013.
Už při rozcvičování bylo vidět, že nás čeká soupeř velmi těžký, fyzicky i herně zdatnějších, se kterým naši začínající fotbalisté budou mít velké problémy. Vždyť naše sestava se skládá z hráčů ročníku 2017 až 2014 a kromě Jendy Bureše si ještě nezahráli soutěžní utkání a většina na hřišti velikosti 27x42m hrála úplně poprvé.
Od první minuty nás děvčata přehrávala ve všech směrech a uzamkla nás před naší bránou.
Skóre se otevřelo již ve 4.minutě a hostující tým šel zaslouženě do vedení. Z našich hráčů sršela nervozita a nerozehranost a v mnoha případech i bojovnost, kterou v tréninku překypují. Takto jsem se rozkoukávali skoro celý první poločas, ale již v závěru jsme měli náznaky, že se se soupeřem hrát dá. Zejména se probudil Honzík Bureš (ročník 2014), Pavlík Krejčí (ročník 2015) a ve druhé pětici Marek Vitner (ročník 2015), bojovností Anetka Novotná (ročník 2016) a Maty Štefl (ročník 2017), který po hezké individuální akci v poslední minutě 1.poločasu po pravém křídle, obešel soupeřku a úprkem se vydal k brance a nekompromisně zakončil k tyči. To už ale jen snížil na hrozivých 1:7 po první půli.
Do druhého poločasu jsme trochu změnili rozestavení hráčů a taktiku a hned to bylo na hře znát. Byť nás děvčata stále přehrávala, ale nám se dařilo více roztahovat hru do stran a využívat krajních volných prostorů. Navíc jsme posílili defenzivu a dvojice Bureš - Krejčí a Holík - Štefl lépe tvořili hru zezadu a více jsme se dostávali na polovinu soupeře a ve středu je už lépe podporovaly dvojice Hájek Filip - Hájek Vojta a Vitner - Eichler. Tím se i do šancí a do hry více dostávali naše hroty Uhlíř a Novotná, kdy Péťa Uhlíř šel i 2x sám na kasu. A i v bráně nás několikrát podržel brankář Zdenda Sabáček, který se do velké brány postavil úplně poprvé.
Druhou půli jsme si prohráli 0:4, ale se vztyčenou hlavou. Moc bych chtěl poděkovat všem dětem, že zvládli své první utkání, byť jsme ho jasně prohráli, ale se soupeřem, který bude mířit hodně vysoko v tabulce a my zas máme na čem stavět a věřím, že v pondělí 26.8. až nastoupíme od 17:30 proti týmu Kněževse, bude náš výkon zase lepší - hodnotil zápas trenér Štefl.
-sfl-